20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияВ Самоков отново ще залагат на Крис Минков

В Самоков отново ще залагат на Крис Минков

Рилецо се разбра с крилото за още една година

Крис Минков ще остане в Самоков. Крилото ще започне втори пореден сезон с носителя на Суперкупата на България, потвърдиха от клуба в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)

През първата си година с Рилецо Крис Минков регистрира средно по 5.7 точки, 1.8 борби и 1.1 асистенции в общо 33 мача по българските терени. Във ФИБА Къп пък има средно по 5.9 точки, 2.5 борби и 1.3 асистенции в 8 срещи.

198-сантиметровото баскетболист е носител на двe титли с Балкан – съответно от 2019 г. и от 2022 г. В последния си сезон с ботевградчани Крис Минков има и полуфинал в турнира за Купата на България и Финална четворка в Балканската лига.

Крис Минков има още периоди в Левски и Лукойл Академик. Със „студентите“ печели 3 титли в НБЛ и едно сребро, има и три финала за Купата и Суперкупа на страната. Със „сините“ е носител на злато в родния елит, сребро от турнира за Купата и трофей в Балканска лига.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани