10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков: Трябва да се научим да печелим по всякакъв начин

Александър Везенков: Трябва да се научим да печелим по всякакъв начин

Всяка победа е от значение, особено в Евролигата, смята баскетболистът на Олимпиакос

Това беше първата титла за сезона и беше важна. Играхме добре през второто полувреме. Панатинайкос ни затрудни и трябва да погледнем грешките си, защото гръцкият шампионат и Евролигата започват и мисля, че трябва да играем по-добре, за да печелим като гости и да пазим своята крепост“, заяви Александър Везенков пред Sport24.gr. след спечелената Суперкупа на Гърция с Олимпиакос.

„През първото полувреме играхме с тяхното темпо, с по-бавни атаки. През второто полувреме подобрихме нашата защита. Трябва да се научим да печелим така. Трябва да се научим да печелим по всякакъв начин. Най-важното е да играем здрава защита, с много подавания и да играем баскетбол, който ще ни носи победи”, добави крилото, който оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби при успеха над Панатинайкос с 67:52 във финала, който се проведе в Родос.

„Няма натиск, само очаквания. Трябва да намерим стабилност. Всяка победа е от значение, особено в Евролигата. Всички отбори са мотивирани и искат да влязат в Топ 8. Това е и нашата цел“, завърши българинът, чийто тим ще постави начало на сезона на европейска сцена на 7 октомври с визита на Барселона.

Суперкупата на Гърция е за Везенков и Олимпиакос

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани