16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков сред 10-те топ играчи в Европа, които това лято могат...

Александър Везенков сред 10-те топ играчи в Европа, които това лято могат да се насочат към НБА

Сайтът Eurohoops постави българина сред новата вълна от баскетболисти, които са на прага на най-силното първенство в света

Сайтът Eurohoops.net разглежда възможностите за 10 от най-добрите играчи на Стария континент да преминат в НБА през това лято. Сред тези баскетболисти е и българският национал Александър Везенков, който е желан от Сакраменто.

Ето и какво пишат анализаторите за крилото на Олимпиакос:

Ако трябва да изберем лицето на 2022/2023 в Евролигата, то това може да бъде само Александър Везенков, който доминира на най-голямата сцена на континента. Само един изстрел на Серхио Люл в „Жалгирио Арена“, в Каунас, го раздели от трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент. 

MVP, Реализатор №1 в Евролигата със средно по 17.6 точки, с най-висок коефициент, трети по борби (по 6.8 борби на мач), с 29 точки, 9 борби и 4 асистенции във финала на турнира. Освен това, той спечели всички трофеи в Гърция с Олимпиакос, унищожавайки Панатинайкос. 

От Олимпиакос искат да го запазят. Българинът има договор с клуба до 2025 г. с клауза за откупуване за тим от НБА за над 1 млн. евро. Сакраменто получи правата му по време на драфта през 2022 г. след трейд с Кливланд.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани