10.9 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков се нареди в Топ 10 на европейците за 2023 г....

Александър Везенков се нареди в Топ 10 на европейците за 2023 г. (видео)

 Българският национал намери място в престижна класация на сайта Eurohoops

Фантастичното представяне на Александър Везенков през 2023 г. не остана незабелязано. Българският национал намери място в престижна класация на сайта Eurohoops. Специалистите поставят крилото в Топ 10 на най-добрите европейските играчи за последната година.

Експертите обръщат внимание на финала в Евролигата, който 28-годишният баскетболист и бившите му съотборници от Олимпиакос загубиха от Реал Мадрид със 78:79 през май, както и на трансфера му в Сакраменто през първите дни на юли. Ето какво написаха по адрес на 206-сантиметровия стрелец:

Той щеше да бъде абсолютен герой на баскетболна Европа за 2023 г., ако не бе драматичният кош на Серхио Люл, който отне трофея от ръцете на българина и неговите съотборници в Каунас. Везенков направи най-добрата си кампания с Олимпиакос и стана MVP на редовния сезон в Евролигата, отчитайки се със средно по 17.6 точки и 7 борби, като при стрелбата си бе 65.8% от средна дистанция и 39.8% от тройката. Той не успя да вдигне трофея в най-престижната клубна надпревара на Стария континент, но това не спря Сакраменто да го убеди да направи голямата крачка към НБА. 

Везенков бе избран под №57 в драфта на 2017 г. от Бруклин Нетс, но правата му бяха трейднати в Кингс и той взе решение да сложи подписа си под договор за три години. Все пак българинът все още не се е приспособил по начина, по който иска в Сакраменто, записвайки по 5.6 точки за 13.4 минути.“

Компания на Александър Везенков правят още баскетболисти като Никола Йокич от Денвър, Янис Адетокунбо от Милуоки, Лука Дончич от Далас, Денис Шрьодер от Торонто, Франц Вагнер от Орландо, Виктор Уембеняма от Сан Антонио, Алперен Шенгун от Хюстън, Лаури Марканен от Юта, както и неговият съотборник – Домантас Сабонис.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани