12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЛюбо Минчев: Втората фаза в Балканската лига ще бъде много полезна

Любо Минчев: Втората фаза в Балканската лига ще бъде много полезна

Някои мачове със сигурност ще бъдат много трудни, казва треньорът на Берое

В четвъртия си сезон в Delasport Балканска лига Берое заема второ място в класиране в своята група Е. На старозагорци остават още два мача до края на първата фаза на турнира.

Пред официалния сайт на надпреварата треньорът на “зелено-белите” Любо Минчев говори за отборния дух, за силните страни и за ситуацията на пандемия, в която всички живеем. Ето и какво сподели той:

– Надяваме се, че ви намираме в добро здраве. Как успяхте да преминете през последните девет месецa, откакто пандемията започна?

– В началото всички останахме вкъщи. Нямаше никаква спортна дейност. Нямаше информация за бъдещето. През юни започнахме някои баскетболни дейности, по-конкретно разузнаване на играчи за следващия сезон и селекцията около отбора. От март до август обучението ни започна, но беше наистина тежко. Чувствахме се несигурни относно сезона.

– Как пандемията повлия на състоянието и подготовката на отбора?

– По време на подготовката нямахме проблеми. Решението на националните здравни органи за задължителна 10-дневна карантина за всяко контактно лице на човек с коронавирус обаче бе голяма пречка. Това решение не бе разумно, тъй като, когато един играч е с COVID-19, целият отбор трябва да бъде в изолация. Със сигурност това повлия на формата и представянето на тима. В Берое имахме такава ситуация и беше ужасно. Веднага след края на карантината имахме мачове и не беше никак добре.

– Успяхте да съберете водещи български играчи и да направите боеспособен състав, но представянето ви в НБЛ не е задоволително, допуснахте тежки загуби. Играете различен баскетбол в Delasport Балканска лига. Каква е причината?

– В началото на 2020 г. успяхме да привлечем някои от най-добрите играчи, но някои от тях се възстановяваха от контузии. Да, водещи играчи са, но формата им не беше задоволителна. Тази година също имаме такива баскетболисти, но те не са играли дълго време. Мисля, че в настоящата ситуация постоянството ще бъде проблем за всички отбори, заради което ще бъде невъзможно да бъдем на върха в нашата лига.

– Как бихте определили нивото на Delasport Балканска лига, след като към нея се присъединиха 12 израелски отбора?

– Все още не сме играли срещу отборите от Израел. Те имат доста силни тимове. Смятам, че втората фаза на турнира ще бъде много полезна. Някои мачове със сигурност ще бъдат много трудни.

– Какви са амбициите на Берое през този сезон?

– Според мен, израелските отбори ще бъдат по-добри от нас. За мен най-важното е възможно най-доброто класиране.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани