19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков на посещение в НСА

Александър Везенков на посещение в НСА

Крилото се срещна с ректора проф. Николай Изов

Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна с българската баскетболна звезда Александър Везенков, студент в трети курс на НСА, за да го поздрави лично за невероятния успех в кариерата му – преминаването му в НБА (Националната баскетболна асоциация) с екипа на Сакраменто Кингс. 

27-годишният български национал стана част от световния баскетболен елит преди дни като по този начин се превърна във втория българин (след Георги Глушков), играл в NBA. Като елитен спортист, в НСА  „Васил Левски“ той се обучава в индивидуална форма, а негов тутор e доц. Мариана Борукова – преподавател към катедра „Баскетбол, волейбол, хандбал“. 

„Благодаря, че ми отделихте от времето си в днешния ден. Аз съм част от Национална спортна академия и обучението ми тук е първата стъпка от моите бъдещи планове – да стана добър и успешен треньор след края на спортната ми кариера. Благодаря за вниманието към мен, и че днес всички вие сте тук“, обърна се Везенков към академичното ръководство. 

Баскетболистът бе придружен от баща си, Сашо Везенков – баскетболист, бивш изпълнителен директор и старши треньор на БК „Лукойл Академик“, възпитаник на НСА. С тях бе и треньорът Иван Коцев, който му помага в България, а понастоящем надгражда собствената си професионална квалификация с обучение в магистърската програма „Спорт за високи постижения“ в НСА. 

Като дарение към сбирката на Академията от безценни спортни реликви, ректорът получи от Везенков екипа на Олимпиакос, с който той игра на финала на Евролигата, а също екипа му от националния отбор от турнира Евробаскет и маратонките от последния му мач с националния тим. Ценните вещи ще бъдат изложени в музейната експозиция на Образователния и олимпийски център, за да им се наслаждават всички посетители, обяви проф. Изов и пожела успех на Александър Везенков в предстоящия сезон. 

„Още веднъж искам да подчертая ролята на семейството. Гордеем се с теб не по-малко от родителите ти, затова, че те са възпитали такъв интелигентен, трудолюбив и възпитан човек и спортист. НБА е най-престижната световна професионална баскетболна лига и от името на всички тук ти пожелавам успех в нея“, обърна се към талантливия състезател ректорът на НСА проф. Изов. 

ПрезGoogle
Източникnsa.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани