18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби за 500 лв.

НБЛ с глоби за 500 лв.

Санкциите са за технически нарушения

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ наложиха нови глоби, заради нарушения на правилата след изиграването на мачове от последните кръгове. Санкциите са на обща стойност 500 лв. и са заради технически нарушения.

Ето и какви са наказанията на ДАС:

„На заседание, проведено на 20.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на  Красимир Стойнов – дежурен представител на БФБ от срещата Берое – Черноморец. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №105 между отборите на БК „Берое“ и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 11.02.2023 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Георги Боянов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

ДАС разгледа и доклада на Съби Бахчеванов след мача Ямбол – Левски и реши:

– Налага на Златин Георгиев, състезател с №42 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №103 между отборите на БК “Ямбол” и БК “Левски”, проведена на 12.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №42 от отбора на БК „Левски“ – Златин Георгиев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани