19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков най-полезен, но Олимпиакос падна в Белград (видео)

Александър Везенков най-полезен, но Олимпиакос падна в Белград (видео)

Крилото се разписа с 16 точки срещу Цървена Звезда

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха 10-то поражение в Евролигата през 2022/2023. Българинът и отборът му загубиха от Цървена Звезда след 79:87 като гости в мач от 33 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд, който има в актива си и 22 победи, пропусна възможността още тази вечер да подпечата първото си място в редовния сезон, докато сръбският отбор е 10-ти с баланс от 16-17 и вече е елиминиран от битката за плейофите.

Снимка: Sdna.gr.

НАЙ-ДОБРИ: Националът бе най-полезен за „червено-белите“ и остави на сметката си 16 точки, 8 борби и 3 асистенции за 36 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 4/6 от средна дистанция, 2/4 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

От неговите колеги Томас Уолкъп приключи с 15 точки, 5 борби и 5 асистенции. Костас Слукас вкара 13.

Над всички за Цървена Звезда бе Факундо Кампацо с 20 точки, 8 асистенции и 5 откраднати топки. Джон Холанд се отчете със 17. С по 12 точки останаха Лука Вилдоса и Филип Петрушев (5 борби).

Снимка: Euroleaguebasketball.net

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания започна силно и поведоха с 30:19, но домакините намалиха пасива си до 4 точки в края на първата част. До почивката Олимпиакос удържаше аванса си, който бе само 2 точки за 47:45. След паузата „звездашите“ направиха серия от 9-0, за да обърнат до 54:47, а в третия период съперникът им допусна осем грешки. В последната четвърт Факундо Кампацо и тимът му не се огънаха и стигнаха до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 април Олимпиакос на Александър Везенков ще играе срещу Баскония, докато същия ден Цървена Звезда има мач срещу Фенербахче у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани