11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБААлександър Везенков за НБА: Трябва да се докажеш от самото начало (видео)

Александър Везенков за НБА: Трябва да се докажеш от самото начало (видео)

Крилото на Сакраменто се върна и към периода си в Барселона

Александър Везенков е изправен пред нови предизвикателства в НБА. В последния месец крилото на Сакраменто се възстановява от контузия в глезена, но времето му за игра след завръщането му на паркета може да не е много, тъй като тимовете в лигата се борят за място в плейофите и за домакинско предимство.

„Трудно е. Освен това е различно и трябва да се научиш. Те не се интересуват, че си MVP. Трябва да се докажеш от самото начало. Ако се адаптираш бързо, имаш шанс. Ако не, наистина е трудно„, казва пред „Мундо Депортиво“ българският национал.

„Всичко опира до възможностите, въпреки че има много момчета, чиито отбори не са добри. Сега Василие Мичич има повече време в Шарлът, приема ролята си и се справя наистина добре. Не знам дали може да бъде титуляр в тази лига, но може да играе солидни минути и да има солидна роля във всеки отбор. Той познава играта“, добави Александър Везенков.

В Европа ние учим играта по различен начин – всяко притежание има значение, а тук има много притежания, така че това е напълно различен начин на игра. Ако дойдете тук по-рано, можете да се адаптирате по-лесно към живота в САЩ. Ако ни се даде възможност, можем да бъдем продуктивни, можем да помогнем по всяко време, но както казах, наистина е трудно„, допълва 28-годишният баскетболист.

„Всичко е различно в НБА. Това е различна игра, различна скорост, различна култура. Трябва да се адаптираш бързо и да си готов всеки ден. Трудно е, има много мачове и много пътувания, но трябва да си физически и психически готов„, смята Александър Везенков.

Освен това, MVP в Евролигата от миналия сезон се върна и към трудния си период в Барселона (б.а. – от 2015 до 2018 г.).

Бяха трудни години в Барселона. Мисля, че не се отнесоха добре с мен, но не хората, които ръководят клуба. Имам страхотни отношения с Хуан Карлос Наваро и научих много от него. Имам приятели там. Не се чувствам разстроен, животът продължава. Двама, може би трима души не ми дадоха правилните възможности, дори когато играех добре. 100% не се отнесоха правилно с мен„, заяви Александър Везенков.

„Но това се случи преди пет или шест години. Барса е страхотен клуб и имам приятели там. Уважавам много Наваро, той е легенда. Водим добри разговори, когато се видим. Както казах, остана ми нещо, но не към клуба, по-скоро към хора, които вече ги няма. Имена не искам да казвам, те много добре знаят кои са, но не ме интересува, защото си пробих път. Тогава беше трудно, но сега всичко е наред, завършва Спортист №1 на България за последните две години.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани