10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБААлександър Везенков: Да играеш срещу Леброн е нещо различно (видео)

Александър Везенков: Да играеш срещу Леброн е нещо различно (видео)

Феновете могат да очакват от мен да се раздавам на 100% във всеки мач, казва още новото попълнение на Кингс

Броени дни преди старта на тренировъчните лагери в НБА Александър Везенков бе гост в рубриката на Джонатан Брадли за Сакраменто „1 на 1“. Крилото сподели какво очаква от първата си година в лигата, какво знае за новия си отбор и от кого черпи вдъхновение за играта си.

Страхотно е да съм в отбор като Сакраменто, защото идвам в печеливш тим. Обичам да побеждавам и да се състезавам. Този тим миналия сезон игра много силно и за мен е чест, че мога да дам всичко от себе си, за да му помогна„, заяви Александър Везенков.

Много от треньорите и ръководителите на Кингс идваха в Гърция през последната година, познавах ги още преди да започнем да водим разговори. Това беше много полезно. Наистина го оценявам„, добави 206-сантиметровият баскетболист.

„Разбирам, че играта в Европа е доста различна, но аз идвам тук готов. На 28 години ще използвам опита си, за да бъда полезен на отбора и той да побеждава. Ако треньорът иска от мен това, аз ще го направя. Разбира се, ролята ми в предишния ми отбор в Европа бе различна, напълно съм наясно с това. Казвам го отново, искам да помагам на тима да побеждава„, категоричен е Александър Везенков.

Всичко тук е по-бързо. Има повече талантливи играчи, по-атлетични, но аз съм уверен в себе си. Вярвам в работната си етика и в рутината си, ще правя това, което мога най-добре и ще го правя по най-добрия начин“, убеден е българинът.

„Баща ми е моят модел на подражание. Когато бях на 3 години, той ме заведе в залата с него, за да видя какво представлява баскетболът. Спомням си, че той провокира в мен това да съм по-добър играч. Може би понякога е малко по-взискателен, но това ми харесва. Без него нищо няма да бъде същото. Той беше много горд, че ще подпиша с Кингс. Наясно е, че да си част от НБА е нещо уникално. Мисля, че дори беше по-щастлив от мен„, признава Александър Везенков.

„Като дете гледах мачове от НБА, знам какво са дали на този клуб играчи като Владе Дивац, Педжа Стоякович, Крис Уебър, Майк Биби, Дъг Кристи. Знам, че клубът полага много усилия. Миналият сезон наблюдавах много мачове на тима, който игра и в плейофите. Исках да съм подготвен, така че знам доста за отбора„, допълва националът.

Винаги съм харесвал Дирк Новицки, не само заради стила му, но и заради лоялността му и заради това, което направи, за да стане шампион. Освен това, харесвам и Пау Гасол. Повече европейци ме вдъхновяват, все пак аз идвам от Европа. Стараех се да уча повече тях“, казва още MVP в Евролигата през 2022/2023.

Мисля, че стилът на Кингс пасва на моя стил на игра. В защита ще се раздавам на 100%. Видях как отборът играе през миналия сезон, с много страхотни отигравания и много енергия, с много агресия. Готов съм да се справя с това“, вярва Александър Везенков.

„Относно моите цели за следващия сезон, искам да съм колкото се може по-голяма част от ротацията на Сакраменто и да помагам на отбора. Разбира се, наясно съм, че първите месеци ще бъде много трудно, както на всяко ново място, но съм убеден, че всички ще ми помогнат да се адаптирам по-бързо. Благословен съм, че съм тук„, е мнението на Реализатор №1 в турнира на богатите за последния сезон.

Нямам търпение и искам да играя срещу Голдън Стейт и Лос Анджелис Лейкърс. През миналия сезон Кингс загубиха от Уориърс и защото имат страхотни играчи. А да играеш срещу Леброн е нещо различно„, смята новото попълнение на „кралете“.

Феновете могат да очакват от мен да се раздавам на 100% във всеки мач. Знам, че те обичат отбора и миналия сезон залата е била пълна. Очаквам това да се случи и тази година. Надявам се това да ни даде енергия и да покажем най-доброто от себе си“, завърши Александър Везенков.

Вижте целия разговор с Александър Везенков:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани