15 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияАкадемик с победа от контрола в Шумен

Академик с победа от контрола в Шумен

Отборът на Йордан Янков загря за турнира в Пловдив

Академик записа първа победа в контролите от предсезонната си подготовка. Отборът на Йордан Янков спечели срещу Шумен с 91:83 като гост.

Джейлън Минет отбеляза 16 точки за Академик. С по 15 се разписаха Николай Маринов, Тайлър Криймър, Томислав Минков и Кръстомир Михов. Джералд Лидел оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби.

Уилфрид Ликей също стигна до двойните показатели за Шумен – 21 точки и 12 борби. Брайън Камерън регистрира 16, 6 борби и 6 асистенции. С по 13 точки останаха Дейвид Ролинс и Ивайло Тонев.

Пловдивчани демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 50.9% срещу 41.3% за съперника. Освен това, гостите приключиха с повече точки на бърза атака – 25 срещу 15 за „жълто-зелените“.

За Академик предстои домакинство на турнир в Пловдив, който ще се проведе на 16 и 17 септември. В него ще участват още ЦСКА, Левски и Черноморец.

Шумен пък ще се включи в „Черноморските игри“ в края на месеца. Срещите от тази надпревара във Варна ще бъдат между 26 и 28 септември, като в нея ще играят още Черно море Тича, Академик Пловдив и Ямбол.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани