13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков показа какво може и на Макаби Тел Авив (видео)

Александър Везенков показа какво може и на Макаби Тел Авив (видео)

Крилото с ключов принос за феноменалния старт на Олимпиакос в срещата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков продължава със силните си изяви с екипа на Олимпиакос в Евролигата. Българинът бе с ключов принос за лекцията на oтбора си над Макаби Тел Авив с 90:73 у дома в мач от 11 кръг в турнира на богатите. „Червено-белите“ продължават успешната си серия вкъщи, като вече имат баланс от 7-4 и са пети. Със същия актив са и израелците.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило отново оправда доверието на своя треньор Йоргос Барцокас и бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков се разписа с 15 точки, като бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние, 2/4 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 4 борби и 6 асистенции за 24 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Слукас се отчете с 18 точки. Тайлър Дорси вкара 17.

Джеймс Нънали бе най-добър за Макаби Тел Авив с 14 точки, 8 борби и 5 асистенции. Роман Соркин остана с 10 и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Това, което Везенков и компания не сториха в последната част срещу Анадолу Ефес в Истанбул в предишния кръг, го направиха в първите 10 минути срещу Макаби Тел Авив. Олимпиакос отвя съперника с феноменален старт и 35:8, като за него имаха заслуга българинът и Тайлър Дорси след серия от 21-6. Така домакините взеха аванс от 15 точки за 50:26 след едно полувреме и до края не го изпуснаха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 ноември Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Армани Милано, а Макаби Тел Авив ще играе с АЛБА Берлин ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани