19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАкадемик залага на реализатор от турнира ФИБА Къп (видео)

Академик залага на реализатор от турнира ФИБА Къп (видео)

Омар Крайем ще се присъедини към пловдивския тим

Академик добави още един чужденец към състава си. От пловдивския тим представиха Омар Крайем, който е четвъртият нов в отбора на Йордан Янков.

След страхотно лято, изпълнено с тренировки, съм много развълнуван да бъда в Пловдив този сезон. След като разговарях с ръководството и треньора Йордан Янков, за мен бе лесно дa избера да съм част от този клуб. Очаквам се с нетърпение да се срещна с моите съотборници и с феновете в града„, казва Омар Крайем.

Роден е на 12 октомври 1988 г. в Лос Анджелис, щата Калифорния. Висок е 183 см. и играе на позиция 1. Има и палестински паспорт. Завършва Калифорния Баптис Юнивърсити.

Професионалната му кариера стартира в Бораш, а след това се изявява със Стокхолм Ийгълс и Умеа в Швеция, с Кюрменд в Унгария, както и във финландския Хонка, филипинския Батанг Пиер, словашкия Приевидза, френския Льо Авър, австрийския Санкт Пьолтен и мексиканския Дуранго.

Омар Крайем е най-добър подавач в мексиканската лига през 2021 г. Реализатор №1 в турнира ФИБА Къп през 2015/2016. Шампион на Швеция през 2015 г., като в същия сезон приключва и като №1 по асистенции.

През 2021/2022 той записва средно по 11.8 точки, 2.5 борби и 3.1 асистенции в общо 21 мача в елита на Мексико с Дуранго.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани