12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияШоутайм се класира за полуфиналите на Изток в ББЛ А група

Шоутайм се класира за полуфиналите на Изток в ББЛ А група

Редовният сезон на Запад завърши

Шоутайм се класира за полуфиналите в регион Изток на ББЛ А група. В среща, изиграна в залата на Икономическия университет във Варна, тимът се наложи над Шабла с 90:74 и с 2-0 затвори серията в своя полза. Съперник на победителите в следващия етап на плейофите ще бъде ИУ.

Баскетболистите на Кирил Петров дръпнаха с няколко точки още в началото и въпреки че опонентът им за кратко поведе, след много силни финални минути на частта те се откъснаха с 30:19. Вторият период вървеше доста по-равностойно, а преди почивката Шабла намали за 38:46. Разликата падна до 5 точки след паузата, но преди последната четвърт предимството отново бе за Шоутайм – 64:55. Авансът на варненския тим достигна 19 точки в оставащото време и той нямаше проблем да спечели убедително.

Красимир Димитров бе най-резултатен за победителите с 22 точки и 9 борби. По 20 отбелязаха Берк Мехмед и Александър Иванов, а Никола Николов се отчете със 17 точки и 9 асистенции. За Шабла Ивайло Тодоров бе над всички с 23 точки и 11 асистенции. Илхан Арабаджиев реализира 16, с 15 и 12 борби е Мирослав Богданов, а дабъл-дабъл записа и Лъчезар Йосев – 14 точки и 11 борби.

На Запад редовният сезон вече завърши, като победи в последните мачове в столичната зала „Сейнт Джордж“ записаха ЦСКА и Локомотив София.

ЦСКА, който бе сигурен за третото място и преди този мач, загря с категорична победа за плейофите, като се наложи над Правец със 124:69, оставяйки го на седмата позиция. Баскетболистите на Иван Коцев имаха леко предимство само в началните минути, след което обаче „червените“ взеха инициативата и след 10 минути водеха с 30:23. Те на практика си свършиха работата още през втория период, в който вкараха 25 точки повече и на почивката се откъснаха 67:35. ЦСКА имаше сериозно предимство в подкошието, а в комбинация с многото грешки на съперника, разликата продължи да расте до самия край.

Александър Димитров записа 19 точки и 7 борби за „армейците“. Мартин Русев се отчете с 18 и 7 асистенции, Димитър Генов е със 17 точки. 14 и 7 асистенции има Денислав Иванов. За Правец Данаил Христов реализира 28 точки. Павлин Ганчев записа 13 и 8 борби, а по 10 точки вкараха Стефан Гунински (7 асистенции) и Ерик Кирилов.

В другия мач Локомотив София постигна убедителна победа срещу Балкан-2 с 97:69. „Зелените“ бяха с много къса ротация, тъй като основните им играчи са в Израел с първия отбор, където участват във Финалната четворка на Балканската лига. Въпреки успеха, Локомотив отдавна бе загубил шансове за плейофите на Запад, докато тимът от Ботевград завърши шести.

Двубоят стартира с няколко смени на водачеството, след което столичният тим започна да трупа разлика и след първата четвърт бе напред с 28:17. Постепенно обаче баскетболистите на Мирослав Ралчев заиграха по-добре и в края на полувремето успяха да изравнят, но Локомотив не позволи пълен обрат и на почивката водеше с 40:38. След паузата „червено-черни“ взеха контрола в срещата. Само за три минути те отбелязаха 20 точки, от които 17 поредни на Георги Цеков и се откъснаха в резултата, а след общо 41 само за тази част, преди последните 10 минути резултатът бе 81:51 в тяхна полза. До края играта бе доста равностойна, но на практика мачът вече се доиграваше.

Георги Цеков бе най-резултатен за победителите с 31 точки. Трипъл-дабъл от 21, 10 борби и 11 асистенции записа Иван Павлов, Мартин Минковски е с 13 точки, Светозар Желев записа 12 точки. За Балкан-2 над всички бе Николай Нецов с 24 точки и 10 борби. Тихомир Николов вкара 13 точки, с 12 е Кирил Иванов.

Ето и двойките за четвъртфиналите на Запад:

(1) Миньор 2015 – Политехника (8)

(2) Спортист Своге – Правец (7)

(3) ЦСКА – Балкан -2 (6)

(4) Хебър – Фаб Файв (5)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани