5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияТурнирът на Регионите по програмата на ФИБА завърши

Турнирът на Регионите по програмата на ФИБА завърши

Надпреварата бе за момичетата и момчетата, родени през 2006 и 2007 г.

След три изпълнени с много баскетболни емоции и 12 интересни мача приключи Турнирът на Регионите по програмата на ФИБА YDF.

Надпреварата бе за момичетата и момчетата, родени през 2006 и 2007 г. и представящи съответно София Град, София Област, Добруджа/Мизия и Родопи/Загоре. Това е третата проява за избрани деца от тези набори, като преди това, с подкрепата на Фондация „Играй с Развитие“ избрани състезатели от различните региони се събираха в Сливен и Габрово.

Събитието в София бе финалната инициатива по проекта ФИБА YDF, в който участници са баскетболните федерации на България, Косово, Румъния Северна Македония и Турция.

Турнирът бе и първият за 15 нови млади съдии, които са на обучение за рефери, проведено от Съдийската комисия към БФБаскетбол.

София Град победи в последния мач от турнира Добруджа и Мизия. Преди това и момичетата от столицата се наложиха над своите връстнички. Силен мач изиграха и момчетата от Софийска област, надвили Загоре/Родопа. Момичетата на Софийска област обаче загубиха от Загоре и Родопа.

Надпреварата бе отлична възможност за селекция и „сверяване на часовниците“ за треньорите на играчи от тази възраст преди лагерите на националните отбори това лято. Това е и възрастта, за която тази година ФИБА реши да въведе надпревара Skills Challenge, каквато миналото лято проведе, за да компенсира частично отборите за отмененото световно първенство на 17-годишните. Тогава българският отбор, който трябваше да е домакин на Мондиала при момчетата, се класира на престижното второ място.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани