10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориТреньорът на един от участниците в квалификацията за ШЛ в София поема...

Треньорът на един от участниците в квалификацията за ШЛ в София поема Литва

Казис Максвитис застава начело на един от съперниците на България в световните квалификации

Треньорът на един от участниците в квалификационния турнир за Шампионската лига, който ще се проведе в София, Парма Казис Максвитис е новият селекционер на Литва. 44-годишният специалист ще съчетава работата в клубния си тим с тази в представителната селекция на страната си.

Казис Максвитис за първи път ще бъде начело на национален отбор при мъжете. В Литва обаче той има опит с подрастващите, като може да се похвали със злато от европейското за кадети до 16 г. в Италия през 2008 г., с титла при юношите до 18 г. на шампионат на Стария континент през 2010 г., с трофей от световното за юноши до 19 г. през 2011 г. и със злато на европейско за младежи до 20 г. през 2012 г.

Литва е един от съперниците на България в световните квалификации, които ще стартират след около два месеца. „Лъвовете“ ще се изправят срещу този съперник на 26 ноември в Каунас.

За Казис Максвитис днес предстои сериозно изпитание в квалификацията за Шампионската лига. В 20.00 ч. в столичната „Арена Армеец“ воденият от него Парма ще спори с израелския Апоел Ейлат за място на полуфиналите на турнира на 18 септември, а победителят от този двубой ще спори с френския Льо Ман.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани