16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаТоко Шенгелия срази шампиона в Евролигата (видео)

Токо Шенгелия срази шампиона в Евролигата (видео)

Анадолу Ефес преклони глава пред ЦСКА Москва

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА Москва грабна първата си победа в Евролигата през 2021/2022 и то не срещу кого да е, а срещу шампиона Анадолу Ефес. Селекцията на Димитрис Итудис надви своя съперник със 100:96 като гост в двубоя на 2 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Торнике Шенгелия бе над всички за ЦСКА Москва и вкара 23 точки. Уил Клайбърн добави 18 и 7 борби. С по 17 точки завършиха Габриел Люндберг и Йоханес Войтман.

Василие Мицич бе най-добър за Анадолу Ефес с 32 точки, от които 7 тройки. Адриен Морман се разписа с 14 и 5 борби. Шейн Ларкин остана с 12 точки и 7 асистенции.

ТОКО Е ФАКТОР: Точно когато Ефес се завърна в играта със серия от 11-1 за 93:95 чрез Василие Мицич и Адриен Моерман, тогава Торнике Шенгелия не трепна. Грузинецът се отличи със забивка и два успешни наказателни удара, за да сложи точка на спора с крайното 100:96.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 октомври ЦСКА Москва ще приеме Зенит, докато Анадолу Ефес ще има за съперник АСВЕЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ЦСКА МОСКВА 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани