16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаСъвет от един от най-добрите стрелци в Европа: Тройките са последнoто, което...

Съвет от един от най-добрите стрелци в Европа: Тройките са последнoто, което се научава в играта

Джейси Керъл може да бъде ценен източник на опит за младите баскетболисти

Един от най-добрите реализатори от далечно разстояние в Европа Джейси Керъл може да бъде ценен източник на опит за младите баскетболисти. Двукратният носител на трофея в Евролигата с Реал Мадрид сподели пред медиите в Испания кога е започнал да стреля от тройката.

Първият съвет, който бих дал на дете, което сега започва да играе баскетбол, е да не стреля тройки. Трябва да практикувате основите, докато усвоите техниката и чак след това, когато съберете достатъчно сила, можете да стреляте. Баща ми не ми позволяваше да стрелям зад дъгата, докато не навърших 14 години. Тогава той ми даде разрешение и всичко се промени. Когато нямаш достатъчно сила, техниката се губи”, казва Джейси Керъл.

37-годишният гард допринесе с 10 точки за победата на своя Реал Мадрид над Валенсия с 85:74 в мач от 1/4-финалите за Купата на Краля в Испания. 188-сантиметровият американец, който има паспорт и от Азербайджан, получи 15 минути във втората среща от надпреварата снощи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани