5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: На базата на характер и упоритост успяхме да стигнем до...

Николай Стоянов: На базата на характер и упоритост успяхме да стигнем до победата

Всеки един от нас излиза на 100%, сподели баскетболистът на Спартак

„Готвихме се за абсолютно всичко, което се случи. Имаше моменти, в които не успяхме да изпълним нещата, които бяхме подготвили през седмицата. Затова те успяваха да вкарват лесните си бързи атаки и точки в нападение. Това им даде самочувствие по-напред в мача. Успяха да се задържат и затова стана такъв интересен двубой за публиката. За пореден път младите момчета от Черно море показаха, че израстват покрай двамата чужденци, които наистина са класни. При тях със сигурност е имало напрежение като за първо гостуване“, сподели баскетболистът на Спартак Николай Стоянов след победата над Черно море Тича с 82:78 в мач от НБЛ.

Спартак с 6 поред в НБЛ (видео)

„Не искам да се оправдавам. След като четиримата се върнахме от лагера на националния отбор с останалите тук се опитахме да направим консистенцията и да направим това, което иска Тошко Тодоров от нас за тази среща. Не ни се получи, но на базата на характер и упоритост успяхме да стигнем до победата„, добави крилото, който навъртя на сметката на плевенчани 29 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Дотук през сезона и трите ни срещи като домакини си приличат. Във всеки един от тях успяваме да намерим себе си и да печелим с разлика, но се надявам този момент да е по-голям и да успеем да овладеем тези фази, в които се изгубваме, в оставащите срещи, защото знаете, че съперниците стават все по-добри“, каза още варненецът.

Във всеки следващ мач ще си връщаме нашия ритъм. Със сигурност играта ще се подобри. Просто тези 20 дни, в които нямахме среща, ясно са ни се отразили. Радвам се, че се преборихме и се надявам наистина оттук нататък нещата да вървят нагоре“, бе мнението на Николай Стоянов.

„Не вярвам, че някой в отбора днес си е казал, че ако паднем, всичко ще свърши. Разбира се, искаме победата, за да продължим добрата си серия и битката за челните позиции. Смятам, че всеки един от нас излиза на 100%, разбира сe има и напрежение, но с всеки един следващ двубой то ще спада. Надявам се това да ни помогне“, допълни 196-сантиметровият играч на плевенчани, които са лидери в НБЛ заедно с Рилски спортист.

„Във всеки един мач ние имаме различен играч, който е MVP, което е добре за един отбор. Много се радвам, че във всеки един двубой имаме различни играчи, които правят различни неща. Това е най-трудното нещо, за което трябва да се подготвиш, което прави по-трудна задачата на нашите съперници, а ние се надявам да продължаваме в същия дъх„, смята Николай Стоянов.

„Шумен има своите играчи като единици, но още търсят себе си като отбор. Все пак едно гостуване винаги може да те изненада. Трябва да се възстановим, да отидем там и да подходим абсолютно сериозно към тази среща, която ако искаме да продължаваме да се борим за челните позиции, за нас е задължителна„, бе мнението на реализатор №1 на Спартак в мача срещу варненци.

Относно националния отбор, бяхме в по-различен състав, запознах се с някои момчета, с които не съм бил в един тим. Това са млади момчета, с много голям потенциал. Надявам се да го разгърнат и в бъдеще да станат важни фигури, не само в нашия национален отбор, но и в европейския баскетбол. Да са живи и здрави да го постигнат. Имат пред себе си пътя, който да следват. Смятам, че имаме нашите шансове. Нашата голяма липса е Александър Везенков. Променя облика на отбора ни. Няма какво да се лъжем, виждаме какво прави в Европа в момента. Дано в следващия прозорец да е с нас и да успеем да преодолеем тези 10 точки, които дадохме на португалците. Надявам се израстването на този тим и този млади играчи да продължи. Следващият голям турнир, на който можем да се класираме, е Евробаскет 2025. Далече е, но трябва да си извървим стъпките и да се опитаме да го направим“, завърши националът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани