11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЛевски спечели първото издание на Вечното дерби в НБЛ след 13-годишна пауза...

Левски спечели първото издание на Вечното дерби в НБЛ след 13-годишна пауза (видео)

"Сините" минаха през драма с продължение, но издържаха

КАКВО ПРЕДСТОИ: Левски спечели първото издание на Вечното дерби в НБЛ след 13-годишна пауза. В столичната зала „Универсиада“ сините“ победиха ЦСКА с 95:92 след драма с продължение в последния мач от 6 кръг в родния елит. Отборът на Димитър Ангелов е с баланс от 2-3, колкото и този на Росен Барчовски.

НАЙ-ДОБРИ: Джон Флорвиъс завърши с 27 точки и 9 борби за Левски. Златин Георгиев остана на крачка от трипъл-дабъл – 20, 11 борби и 9 асистенции. Лъчезар Димитров вкара 15 точки.

Райли Оуенс бе най-добър за ЦСКА с 25 точки, от които 5 тройки, плюс 5 борби. Зейн Ноулс се отчете с 22 и 11 борби. Джордан Калахан дебютира със 17 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините поведоха с 6 точки след успешни акции на Златин Георгиев и Джон Флорвиъс, но ЦСКА отговори чрез Зейн Ноулс и Райли Оуенс за 16:18. „Сините“ не се забавиха и фиксираха 25:20 в своя полза след 10 минути игра. През втория период гостите излязоха напред, водени от Мартин Сотиров за 29:27, но Левски не се даваше и с помощта на Джон Флорвиъс и Лъчезар Димитров си върна водачеството за 36:29. „Червените“ отговориха чрез Джордан Калахан, Зейн Ноулс и Райли Оуенс, за да се доближат за 45:46 на голямата почивка.

След паузата надлъгването продължи преди Джордан Калахан и Дамян Минков да вкарат за 58:56 в полза на ЦСКА. Левски отново стигна до равенство чрез Алън Арнет за 61:61, но „армейците“ нямаха намерение да се предават и отново се оказаха напред чрез Алекс Симеонов и Дамян Минков за 70:62. През последната четвърт Джон Флорвиъс нямаше спиране, за да даде нов шанс на тима си след 74:74, а след него Асен Великов не сбърка за 77:74. От другата страна Зейн Ноулс и Райли Оуенс върнаха жеста за 81:77, но Лъчезар Димитров не трепна зад дъгата за 80:81. Алекс Симеонов реализира веднъж от фаул линията, от която обаче Джор Флорвиъс не трепна, за да прати мача в продължение след 82:82.

В допълнителните 5 минути нито един от противниците не направи крачка назад, но 43 секунди преди сирената Зейн Ноулс реализира за 92:89 за ЦСКА. Домакините за пореден път намериха решение и чрез Джон Флорвиъс и Лъчезар Димитров стигнаха до победата с крайното 95:92.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 ноември Левски ще гостува на Черно море Тича, докато ден по-късно ЦСКА ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани