7.1 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоБългари в чужбинаБивш юношески национал се сдоби с нов отбор

Бивш юношески национал се сдоби с нов отбор

Емилиян Грудов е първото ново попълнение на немския Брамше

Германия отново ще се радва на българско присъствие през следващия сезон. Емилиян Грудов се превърна в първото ново попълнение на участника в Първа регионална лига Брамше, обявиха от агенцията на играча.

Крилото стана вторият българин, който ще носи екипа на немския тим. Преди това за Брамше игра Боян Тенев – през 2014/2015. Очаква се Емилиян Грудов да започне подготовка с новия си отбор през август.

„Аз съм амбициозен и отговорен човек. Играя баскетбол от 11 години и въпреки че съм само на 20, мисля, че вече съм достатъчно опитен, за да бъда добър отборен играч. Ще направя всичко възможно да помогна на Брамше да изпълни целите си„, казва Емилиян Грудов. 

Бившият юношески национал прекара последния сезон в Ирландия, като част от Сейнт Полс. В местния шампионат той се превръща във водещ реализатор със средно по 29.3 точки. 

Преди това 198-сантиметровият баскетболист преминава през Делфин, Академик София, Атлетик, ЦСКА и Несебър. Има и период в Италия с Нуово Баскет. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани