8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМонтана 2003 с нов помощник-треньор

Монтана 2003 с нов помощник-треньор

Николай Господинов влиза в щаба на бронзовия медалист в Адриатическата лига за жени

Монтана 2003 се похвали с нов помощник-треньор. В щаба на Мануел Марков през новия сезон ще бъде Николай Господинов, обявиха от клуба чрез официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Първо искам да благодаря на Мануел Марков, г-н Злати Живков и Петрана Петкова за поканата да работим заедно, и за доверието им към мен. С Мануел Марков се познаваме много добре и сме работили заедно в Левски, и мисля че двамата имаме сходна визия и идеи за баскетбола и за равитието на клуба, така че това ще е един плюс за нас в съвместната ни работа. Амбициран съм изключително много за това ново предизвикателство, и да помогна с каквото мога на отбора с натрупания от мен опит, с работата ми в чужбина през последните години„, заяви Николай Господинов, който за последно води немския Метропол Баскетс през миналия сезон.

Допълнително ме мотивираха думите и амбицията на г-н Живков, и визията му за развитието на клуба в срещата ми с него. В годините той е доказал, че в един малък град като Монтана, в тези тежки времена, може да има няколко спорта и то на изключително високо ниво за стандартите на България, та дори и за Европа, и продължава да го прави, което заслужава само адмирации. Монтана е клуб с доказани големи традиции в женският баскетбол, и с отлична организация, така че това също бе един голям плюс за моето решение да се присъединя към този страхотен екип от професионалисти, и да откажа оферта за работа в чужбина„, допълва 45-годишният специалист, който зад граница е на пейките на отбори като Васербург, Жирона Академи и албанския Влазния, като с първия има Купа на Германия и финал в местната лига.

Надявам се през новия сезон да създадем един наистина добър и боеспособен отбор, създаден от хомогенна сплав между опитни баскетболистки и млади такива, които да получават повече шанс за изява. Отбор, който да практикува атрактивен и агресивен баскетбол и да радва феновете на Монтана. Надявам се, че с много работа, вяра и търпение, ще успеем да постигнем добри резултати и да радваме уникалните фенове на баскетбола в Монтана, които са доказали, че са една наистина компетентна и вярна публика, подкрепяща винаги отбор си„, казва още Николай Господинов, който работи с Мануел Марков в Левски.

Новият асистент в Монтана 2003 е треньор и на родните Дунав 2007, Дунав Русе и Шампион 2006. Бивш помощник в националните ни отбори за мъже и за юноши до 18 г. Със „сините“ има Купа на България и две втори места от същия турнир, както и шампионска титла в НБЛ и два финала в родния елит плюс трофей от Балканската лига. С тимовете от Русе има едно злато в А група и 2 Купи на БФБ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани