5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоОще от светаЯо Мин начело на Клас 2023 в Залата на славата на ФИБА

Яо Мин начело на Клас 2023 в Залата на славата на ФИБА

Церемонията ще се проведе на 23 август в Манила

ФИБА обяви официално имената на бивши състезатели и треньори, които ще станат част от Клас 2023 на Залата на славата. Церемонията тази година ще се проведе в Манила на 23 август или два дни преди старта на световното първенство.

Клас 2023 в Залата на славата на ФИБА е воден от легендата на китайския баскетбол и бивш играч на Хюстън в НБА Яо Мин. Участникът в 8 издания на Мача на звездите отвъд океана става Реализатор №1 на шампионата на планетата в Япония през 2006 г., записвайки средно по 25.3 точки. Има 2 избора във Втория отбор на НБА, както и 3 селекции в Третия състав. Част от Идеалния отбор на новобранците в лигата през 2003 г. Неговият №11 е изваден от употреба при „ракетите“.

Тази година в Залата на славата на ФИБА ще влезе и 3-кратната шампионка в WNBA с Финикс Меркюри Пени Тейлър, която и е двукратна сребърна медалистка от Олимпиадите в Атина през 2004 г. и от Пекин през 2008 г. С Австралия тя има и злато от световното през 2006 г. в Бразилия.

Останалите в Клас 2023 са Амая Валдеморо (Испания), Юко Ога (Япония), Катрина МакКлейн (САЩ), Вламир Маркес (Бразилия), Сони Хендраван (Индонезия), Анджело Викториано (Ангола), Карлос Лойзага (Филипини/ посмъртно), Зураб Саканделидзе (Грузия/посмъртно), както и треньорите Валери Гарние (Франция) и Алесандро Гамба (Италия). 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани