20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Много битка, малко баскетбол

Янко Янков: Много битка, малко баскетбол

Контузиите и болестите са част от играта, не трябва да се оправдаваме с това, трябва да работим и да използваме всяка възможност, бе мнението на треньора на Шумен

Много битка, малко баскетбол. Искам да благодаря на момчетата за старанието. Имаме здравословни проблеми и сме с доста по-нисък състав. Имахме доста проблеми в борбата под коша, то се вижда и от статистиката – 20 борби повече от нас за целия мач. Жалко, че процентът ни от стрелба беше слаб. Ако беше малко по-добър… Успяхме да свалим резултатността на противника и при една по-добра стрелба от разстояние можеше да се надяваме на нещо. Пак казвам, в този състав трябва да поздравя момчетата за характера, за борбата до последно. Контузиите и болестите са част от играта, не трябва да се оправдаваме с това, трябва да работим и да използваме всяка възможност„, бе мнението на треньора Янко Янков след загубата на Шумен от Левски с 67:78 в мач от НБЛ.

„Да, през третия етап ще гостуваме на преките конкуренти, докато ще приемем първите пет в таблицата. Но пък нашата публика ще може да се наслаждава на най-силните в страната. Първо, си пожелавам в тази пауза да успеем да се вдигнем на крака и да се възстановим от контузиите, за да можем в последното завъртане да имаме една по-добра ротация и момчетата да се чувстват по-комфортно. След тази дълга пауза, двата месеца – март и април са наситени с много мачове и месец и половина, понеже ще има пауза и за купата, трябва 10 мача да изиграем. През целия период ще бъдем в ритъм сряда – събота, ще се опитаме да се подготвим за това физически и да играем достойно, най-вече да се борим във всяка среща, само това е пътят за израстване и за подобряване на резултатите„, каза още наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 3-17.

Левски си тръгна с победа от Шумен (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани