16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАЯнис Адетокунбо е Защитник №1 в НБА

Янис Адетокунбо е Защитник №1 в НБА

Лидерът на Бъкс получи общо 75 първи места от 100 журналисти

Звездата на Милуоки Янис Адетокунбо бе обявен за Най-добър защитник в НБА през 2019/2020. Това стана ясно след гласуване на представителите на медиите.

Според информацията, 25-годишният баскетболист стана петият играч в историята на лигата, достигнал до приза след като става и MVP на сезона. Преди него с подобно постижение могат да се похвалят легенди като Майкъл Джордан, Хаким Олайджуон, Дейвид Робинсън и Кевин Гарнет. Янис бе избран за Най-полезен играч в НБА през 2018/2019.

Гръцкият национал получи 75 първи места от общо 100 журналисти, участвали в анкетата. Това му донесе общо 432 точки. Второто място е за крилото на Лейкърс Антъни Дейвис, който събра общо 200 точки. Трети остана победителят в последните две години Руди Гобер от Юта с общо 187 точки.

Янис Адетокунбо е сред финалистите и за приза Най-полезен играч в най-силното първенство в света за 2019/2020. Участникът в 4 издания на Мача на звездите в НБА може да стане третият, спечелил двете награди в един и същи сезон. Другите двама са Майкъл Джордан и Хаким Олайджуон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани