20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯмбол се изкачи в Топ 5 на НБЛ (видео)

Ямбол се изкачи в Топ 5 на НБЛ (видео)

Отборът на Тони Дечев победи Левски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа втора поредна победа в НБЛ. Отборът на Тони Дечев се справи с Левски с 93:82 при визитата си в столичната зала „Триадица“ в мач от 7 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Ямболии са с баланс от 4-3 и се изкачиха на четвърто място в класирането на родния елит. Столичани имат същия актив и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Питър Кис отбеляза 21 точки за Ямбол, допълнени от 5 борби. Айзък Бонтън добави 18 и 7 асистенции. Тайлър Къри се отчете със 17 точки и 9 борби. Николай Михайлов регистрира 13 и 9 борби.

Марио Боянов бе най-резултатен за Левски с 16 точки. Джон Флорвиъс вкара 13 плюс 8 борби. Златин Георгиев остави срещу името си 12 точки и 5 асистенции. Красимир Петров и Дамян Николов вкараха съответно по 11 и 10.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след изиграването му Левски имаше крехък аванс от 47:44. След паузата домакините увеличиха преднината си до 6 точки, но Ямбол не се забави и чрез Питър Кис, Айзък Бонтън и Йоан Христов излезе напред с 53:52. Надлъгването продължи преди Иван Лилов и Тайлър Къри да фиксират 62:59. В последните 10 минути ситуацията се повтори преди селекцията на Димитър Ангелов да се окаже отново на лидерска позиция за 72:68 чрез Асен Великов и Марио Боянов. Гостите не се отказаха и чрез Павел Маринов, Иван Лилов, Питър Кис и Айзък Бонтън се изстреляха напред с 9 точки, като до края не изпуснаха водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 ноември Ямбол ще гостува на шампиона Балкан, докато ден по-рано Левски ще приеме Рилски спортист. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани