15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЯмбол победи ЦСКА в София (видео)

Ямбол победи ЦСКА в София (видео)

Отборът на Александър Алексиев се възползва от пропуските на съперника в последните две минути

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След като по-рано през сезона Ямбол повали лидера в класирането на НБЛ Рилски спортист, днес селекцията на Александър Алексиев стори същото и с още един от фаворитите за призовите места този сезон – ЦСКА. Това се случи в столицата след 75:71 в мач от 31 кръг в родния елит.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Отборът на Росен Барчовски заема третата позиция в класирането с баланс от 19-9, докато ямболии са девети с 8 успеха и 20 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Сампсън завърши с 24 точки и 8 борби за Ямбол. Иван Лилов добави 18, 9 борби и 8 асистенции. Павел Маринов го последва със 17 точки и 7 борби. Декуан Морис финишира с 11 и 5 борби.

Зейн Ноулс бе най-добър за ЦСКА с 15 точки и 6 борби. Дамян Минков се включи от пейката с 11. Мартин Сотиров се разписа с 10 точки. Драган Зекович остана с 9 и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: ЦСКА имаше аванс от 14 точки през първото полувреме, дошъл след силна игра на Венцислав Петков, Мартин Сотиров и Зейн Ноулс, с което фиксира 47:35 в своя полза. След паузата гостите взеха нещата в свои ръце и чрез Трей Сампсън, Декуан Морис, Павел Маринов и Иван Лилов изравниха за 58:58. Все пак Таменанг Чо даде глътка въздух на „червените“ с кош за 60:58 след 30 минути. През последната четвърт надлъгването продължи преди Трей Сампсън да даде преднина от 5 точки на ямболии, но Зейн Ноулс постави ново равенство на таблото за 71:71. Във финалните 2 минути домакините обаче не успяха да отбележат, а Павел Маринов и Декуан Морис реализираха, за да оформят крайното 75:71 в полза на своя тим.

И ОЩЕ: В групата на ЦСКА днес не бе Брандън Йънг.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 април Ямбол отново ще играе в столицата, но срещу Левски, докато ЦСКА ще има визита на Черно море Тича в неделя (23 април).

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани