11.8 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоНационални отбориЮношите без милост срещу Португалия на европейското (видео)

Юношите без милост срещу Португалия на европейското (видео)

Втори успех на националите до 18 г. на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Юношеският ни национален отбор се върна на победния път на европейското първенство, Дивизия Б, в Португалия. Селекцията на Асен Николов надигра домакините с 85:59 в мач от група D на турнира. Нашите вече са с баланс от 2-1 в този поток.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов наниза 30 точки за България, като бе 11/21 при стрелбата си от игра. Стефан Михайлов добави 15 и 5 борби. Максим Бочев и Момчил Кадиев вкараха по 11 точки, като първият овладя и 5 борби.

Рубен Прей бе много полезен за Португалия и оформи дабъл-дабъл – 21 точки и 16 борби. Натан Норона остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Националите до 18 г. взеха предимство през първото полувреме и водени от Александър Гавалюгов, Стефан Михайлов и Теодор Трифонов, излязоха напред с 39:32 на голямата почивка. След паузата юношите не спряха дотук и направиха преднината си двуцифрена за 61:46 след силна игра на Александър Гавалюгов, Момчил Кадиев, Максим Бочев и Джереми Колев. През последната четвърт младите българи не изпуснаха контрола, а финалната сирена дойде при 85:59 в тяхна полза.

И ОЩЕ: Проблем се появи за Асен Николов и неговият щаб, след като в началото на мача Иво Корестилов получи контузия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (24 юли) е почивен ден за отбора ни. На 25 юли (вторник) от 17.30 ч. „лъвчетата“ ще премерят сили с Латвия.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – ПОРТУГАЛИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани