12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориПау Гасол за Залата на славата в НБА: Това ще бъде вълшебен...

Пау Гасол за Залата на славата в НБА: Това ще бъде вълшебен момент

Европейският баскетбол е достигнал много високо ниво, е мнението на 2-кратният шампион в НБА

Eдна от легендарните фигури на европейския и световен баскетбол Пау Гасол ще стане част от Клас 2023 на Залата на славата отвъд океана. Това ще се случи на специална церемония, която ще бъде на 12 август.

„Трудно ми е да приема това, но съм развълнуван и благодарен. В крайна сметка това ще бъде вълшебен момент. Тази година е особено емоционална. Дори и в най-големите си мечти не съм си представял, че ще извадят от употреба екипа ми в Лейкърс и ще вляза в Залата на славата. Предполагам, че когато си играл с най-добрите в НБА и си дал всичко от себе си, стигаш до тази чест„, заяви 43-годишният бивш баскетболист пред испанската новинарска агенция EFE.

В Залата на славата на НБА Пау Гасол ще бъде въведен от две легенди – Тони Кукоч и Карим Абдул-Джабар.

Мисля, че нашият успех повлия на тези, които сега доминират. Смятам, че е важно да има хора, които разбиват бариери, отварят врати, показват пътя и го правят малко по-възможен. Факт е, че европейският баскетбол е достигнал много високо ниво„, допълва носителят на два сребърни медала от Олимпиадите в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г.

Пау Гасол сподели и очакванията си за световното първенство като испанец. 

Не знам дали сме фаворити за спечелване на световната титла през това лято, но сме №1 в класацията на ФИБА. Трябва да изпъчим малко гърди, но винаги със смирение. Не е лесно да бъдеш над САЩ в баскетболния свят„, казва още 2-кратният шампион в НБА с Лейкърс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани