8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориИлияна Георгиева - Реализатор №1, Mикаела Дамянова сред най-добрите борци на европейските...

Илияна Георгиева – Реализатор №1, Mикаела Дамянова сред най-добрите борци на европейските Чалънджъри

Деана Стояновска също намира място сред най-добрите стрелци на турнирите при подрастващите

Три баскетболистки от националния отбор на България за девойки намират места сред най-добрите в индивидуалните класации на европейските Чалънджъри в тази възраст. Това са Илияна Георгиева, Деана Стояновска и Микаела Дамянова. 

Илияна Георгиева се превърна в реализатор №1 на европейските турнири при подрастващите в тази възраст. На сметката си крилото има общо 108 точки или средно по 21.6 на завършилата преди ден надпревара в София. Освен това, тя има средни показатели от 8.8 борби и 3.6 асистенции в 5 мача. Това й отрежда второ място сред най-полезните – с КПД 24. Илияна Георгиева е пета по успеваемост в стрелбата от средно-далечно разстояние – с 47.4%, включително шеста по процент успеваемост за две точки – 52.8%. Нарежда се и осма по чадъри – с по 1.6 блокирани изстрела на двубой, десета по минути – със средно по 32.4, както и десета по срещи с дабъл-дабъл – 2.

Деана Стояновска също е в Топ 10 на най-добрите стрелци на европейските Чалънджъри – с по 14.4 точки. Освен това, тя е първа по успеваемост в стрелбата от игра – с 54.3% на мач, включително шеста по процент от тройката – с по 44.4%. В добавка, гардът оставя срещу името средни показатели от 3.4 борби и 3.6 асистенции.

Микаела Дамянова ще запомни турнира в София с добрата си игра под коша. Това й отреди осмо място при най-добрите под двата ринга на Стария континент със средно по 9.2 отскочили от двата ринга топки. Баскетболистката на Шампион е седма по чадъри – със средно по 1.8 на двубой. На сметката си центърът има още средно по 9 точки и 3.8 асистенции.

Силен финал за девойките на европейския Чалънджър (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани