12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияШал на Академик в музея на легендата Дражен Петрович

Шал на Академик в музея на легендата Дражен Петрович

Президентът на пловдивския клуб Васил Врачев посети Загреб

Пловдивският Академик стана поредния баскетболен клуб, който почете гения на незабравимия хърватин Дражен Петрович. Навръх 30-годишнината от трагичната гибел на „Моцарт на баскетбола“ (б.а. – 7 юни) президентът на пловдивския клуб Васил Врачев посети Загреб и поднесе подаръци в музея на легендата, който се намира точно срещу залата на Цибона.

Шалът на Академик и други дарове ще стоят редом с екипите на Лука Дончич, Дирк Новицки, Стив Къри и най-големия – Майкъл Джордан в музея, създаден от майката на непрежалимия хърватски гард Бисерка Петрович.

Няма да се роди друг като него. Дражен е жив!„, написа в книгата за посетители Васил Врачев. Той бе придружаван от съпругата си Екатерина, която от години е редом с болките и успехите на пловдивския баскетбол.

В Загреб да почетат паметта на най-големия европейски баскетболист се събраха легендите на олимпийския тим, завоювал сребърни медали на Игрите в Барселона през 1992 г., начело с Дино Раджа и Тони Кукоч, бивши съотборници на „баскетболния Моцарт“ от Цибона, както и от клуба, в който прави първите си стъпки в играта с оранжевата топка Шибеник.

ПрезGoogle
ИзточникGustomedia.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани