15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец удържа Шумен (видео)

Черноморец удържа Шумен (видео)

Три поред за бургазлии в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец постигна трета поредна и общо 18-та победа в НБЛ този сезон. В своята зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Васил Евтимов не се даде на Шумен след 85:83 в мач от 21 кръг в мъжкия ни шампионат.

 

И ОЩЕ: Вицешампионите са на върха в класирането на НБЛ, като имат в актива си и 3 загуби. „Жълто-зелените“ са с баланс от 7-14 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико и Шон Смит вкараха по 17 точки за Черноморец, като вторият овладя и 11 борби за дабъл-дабъл. Ладериан Грифин се разписа с 16 и 8 борби. Христо Захариев вкара 10 точки.

Брайън Камерън бе най-добър за Шумен с 24 точки и 7 асистенции. Дейвид Ролинс се отчете с 22. Уилфрид Ликей регистрира 19 точки и 8 борби. Баръш Мустафа остана с 14.

КЛЮЧЪТ: Гостите имаха аванс от 2 точки след едно полувреме за 39:37. След паузата обаче Шон Смит, Ладериан Грифин, Христо Захариев и Николай Георгиев дадоха преднина от 10 точки на Черноморец за 52:42. Шумен отговори чрез Уилфрид Ликей и Дейвид Ролинс, за да намали до 2 точки, но домакините не се забавиха и чрез Евгени Хаджирусев, Шон Смит, Милен Захариев и Алекс Уандие фиксираха 65:56 в своя полза. В последните 10 минути „акулите“ дръпнаха с 11 точки, но Шумен не отказа и с помощта на Дейвид Ролинс, Брайън Камерън и Уилфрид Ликей, се доближи на 1 точка. Травис Макконико, Христо Захариев и Ладериан Грифин бяха точни и въпреки финалния натиск на съперника, гарантираха успеха на Черноморец с крайното 85:83.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 февруари Черноморец ще има визита на Левски, докато Шумен ще приеме Ямбол същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани