9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец тресна Балкан след продължение (видео)

Черноморец тресна Балкан след продължение (видео)

Първи триумф за бургазлии в НБЛ през този сезон и първи за Васил Евтимов като старши-треньор

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец доказа, че въобще не се шегува и не бива да бъде подценяван от никого в НБЛ. “Акулите” нанесоха първа загуба на Балкан през този сезон в мъжкия ни елит. Резултат: 87:79 за бургазлии след продължение като гости в отложен мач от 1 кръг!

НАЙ-ДОБРИ: Дианте Болдуин нямаше спиране за Черноморец и остави срещу името си в статистиката 24 точки, 9 борби и 5 асистенции. Капитанът Константин Коев се разписа със 17, 9 борби и 7 асистенции. Евгени Хаджирусев приключи с 15 точки и 5 борби. Марвин Смит се отчете с 14 и 8 борби.

Тауан Ейджи бе най-добър за Балкан с дабъл-дабъл от 25 точки и 13 борби. При дебюта си Дарко Балабан отбеляза 14 плюс 7 борби. Божидар Аврамов и Давонтей Джордан вкараха по 12 точки. Крис Минков остана с 11 и 6 борби.

И ОЩЕ: Ботевградчани бяха лишени от услугите на капитана си Димитър Димитров, както и на Станимир Маринов и Денислав Вутев, заради здравословни проблеми. От ростера на Черноморец липсваха Мартин Чоков, Георги Митровски и Уендъл Люис.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: През първото полувреме двата състава си размениха по една четвърт. Първата бе за Балкан след 21:17 след силна игра на Божидар Аврамов и Тауан Ейджи. Вторите 10 минути бяха за гостите, които водени от Евгени Хаджирусев и Марвин Смит намалиха до 35:36. След паузата постепенно бургазлии направиха обрат чрез Дианте Болдуин и Константин Коев за 56:54. Надлъгването продължи и през последната четвърт, а 12 секунди преди края резултатът бе изравнен – 71:71 след кош на Дианте Болдуин. Така се стигна и до продължение.

В ПРОДЪЛЖЕНИЕТО: Бургазлии дръпнаха със 79:71 след серия от 8-0, дело на американското дуо Марвин Смит и Дианте Болдуин. Това са оказа достатъчно на Черноморец, който успя да запази аванса си до края и да донесе първи успех в НБЛ и на новия си треньор Васил Евтимов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 ноември Балкан ще приеме Берое в отложен мач от 3 кръг в мъжкия ни елит, а Черноморец ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани