13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЛевски загуби първия мач от 1/4-финалите в Балканската лига (видео)

Левски загуби първия мач от 1/4-финалите в Балканската лига (видео)

"Сините" ще трябва да заличават пасив от 8 точки в четвъртък

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски започна със загуба в 1/4-финалите на Delasport Балканска лига. В столичната зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов отстъпи на израелския Макаби Хайфа с 83:91 в първия мач между двата състава от плейофите в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс бе много полезен за Левски и оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 13 борби. Марио Литъл добави 20 и 6 борби. Адонте Паркър бе близо до трипъл-дабъл – 11 точки, 7 борби и 15 асистенции.

Кваме Вон бе най-добър за Макаби Хайфа с 23 точки и 6 асистенции. С по 16 финишираха Едмон Гилдер, Джош Фриунд и Рафаел Пътни, като вторият грабна и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Левски все пак стигна до минимална преднина за 20:19 след 10 минути игра след успешни акции на Николай Михайлов и Мартин Петров. През втората част Макаби Хайфа обърна нещата в своя полза за +8 точки чрез Рафаел Пътни, Расиел Аиюн и Кваме Вон. Левски реагира и воден от Зейн Ноулс, Адонте Паркър и Цветомир Чернокожев, фиксира 44:43 в своя полза на голямата почивка.

След паузата размяната на кошове преобладаваше преди Адонте Паркър, Марио Литъл и Николай Михайлов да увеличат аванса на Левски за 69:61. Макаби Хайфа не се отказа и се доближи до 68:71, след като бе Джош Фриунд и Акраф Якубу намериха верния път към коша. През последната четвърт след няколко равенства гостите от Израел отново поведоха, но този път с 86:76, след като Джош Фриунд, Рафаел Пътни и Кваме Вон бяха точни. До финалната сирена Макаби задържа преднината си и спечели с 91:83.

И ОЩЕ: В групата на Левски за двубоя не бяха Асен Великов, Христо Захариев и Ивица Радич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите в Delasport Балканска лига се играе в две срещи. Вторият двубой между Левски и Макаби Хайфа ще бъде на 21 април от 17.00 ч. в зала „Универсиада“. За да продължи напред към Финалната четворка в турнира, шампионът на България ще трябва да спечели с 9 и повече точки разлика в четвъртък.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ХАЙФА – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани