10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаЙордан Минчев с дабъл-дабъл, Сибиу продължава без грешка в Румъния

Йордан Минчев с дабъл-дабъл, Сибиу продължава без грешка в Румъния

Павлин Иванов също сред реализаторите срещу Орадея

Сибиу на Павлин Иванов и Йордан Минчев продължава успешния си ход в Румъния. Отборът на двамата българи се наложи над Орадея със 79:66 като гост в мач от 2 кръг в шампионата на северната ни съседка.

Йордан Минчев нямаше спиране за Сибиу и регистрира дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. Крилото добави към сметката си още 2 асистенции и 2 откраднати топки за 26 минути на паркета като титуляр, като бе 6/7 при стрелбата си от средно разстояние и 2/5 от тройката.

Павлин Иванов също се представи силно и остави срещу името си в статистиката на победителите 10 точки, 1 борба и 1 асистенция. При стрелбата си капитанът на националния ни отбор бе 5/11 за две точки.

Найджъл Пиърсън бе най-резултатен за Орадея с 18 точки.

Домакините имаха аванс от 7 точки след едно полувреме, фиксирайки 42:35. Всичко обаче се преобърна през третия период, в който Йордан Минчев, Павлин Иванов и компания лимитираха съперника до 8 точки, отговаряйки с 23, за да стигнат до обрат за 58:50 и повече не погледнаха назад.

Сибиу е с баланс от 2-0 и е лидер в група Б на румънския шампионат. На 14 октомври Павлин Иванов, Йордан Минчев и тимът им ще играят срещу Крайова. 

СТАТИСТИКА ОТ ОРАДЕЯ – СИБИУ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани