18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Дали подценихме мача, не вярвам

Тони Дечев: Дали подценихме мача, не вярвам

Доволен съм от победата и от характера в края, заяви треньорът на Балкан

Доволен съм от победата и от характера в края. В един момент губехме с 5 точки, но имаше достатъчно време до края на мача. Момчетата успяха да се съберат и някои от нещата, върху които работим почти цяла седмица, да ги направим и малко по-твърдо да изиграем няколко защити. Имахме възможност да направим и фаулове, и така успяхме да извадим мача“, заяви треньорът на Балкан Тони Дечев след успеха над Черноморец с 83:78 в мач от НБЛ. 

Балкан издържа на финалния щурм на Черноморец (видео)

„Не бих казал, че сме играли много добра защита, но ограничихме Черноморец, който вкарва средно по 88 точки, на 78, което е добре. Не можахме точно всичко, което имахме като план за мача, да изпълним в защита и затова се получаваха тези амплитуди. От лоша защита получавахме кошове, които не трябва, защото сме го тренирали това и знаем как ще го правят, просто не реагираме адекватно. След това губим фокус в нападение. Изиграхме няколко лоши нападения в третата част. През първите две беше нещо нормално, защото влизахме в мача. През втората четвърт играхме много добре, направихме 10 точки разлика. Всичко вървеше под контрол, но в третата част мисля, че не излязохме с максималната концентрация, която трябва„, смята наставникът на шампионите, които записаха трети пореден успех в родния елит. 

„Дали подценихме мача, не вярвам. Просто съперникът продължи да играе това, което в първото полувреме не му се отдаваше. През второто вкараха малко повече тройки от това, което е техният стил на игра. Ние се стремяхме да го контролираме, но за съжаление в дълги периоди не можахме“, допълни Тони Дечев. 

ПрезGoogle
ИзточникBotevgrad.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани