7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец надви Академик с близо 60% в стрелбата от игра

Черноморец надви Академик с близо 60% в стрелбата от игра

Девети успех за бургазлии в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец се върна на пътя на успеха в НБЛ, прекъсвайки серия от три поредни поражения. В зала „Общинска“ тимът на Васил Евтимов се справи със съпротивата на Академик Пловдив с 98:88 в мач от 24 кръг в мъжкия ни елит. Бургазлии приеха съперника в Стара Загора, заради заетост на залата си в Бургас, но това не им попречи да финишират с успеваемост в стрелбата от игра – 56%.

НАЙ-ДОБРИ: Марвин Смит се разписа с 25 точки и 8 борби за Черноморец. Константин Коев и Уендъл Люис добавиха по 19, като вторият овладя и 11 борби. Дианте Болдуин приключи с дабъл-дабъл – 16 точки и 11 асистенции. Евгени Хаджирусев се завърна в игра след контузия с 15 и 5 борби.

Николай Титков бе най-добър за Академик Пловдив с 21 точки и 7 асистенции. Тони Гуджино го последва с 19 и 8 борби. Васил Бачев и Николай Николов останаха съответно с по 15 и 12 точки. В играха не се появиха Йере Вучица и Джахий Карсън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Бургазлии първи дръпнаха с 9 точки за 15:6 чрез Марвин Смит, Константин Коев и Евгени Хаджирусев. Академик обаче реагира и чрез Николай Титков, Николай Николов и Васил Бачев обърна до 26:25 в края на първата част. През втория период имаше няколко смени на водачеството преди Константин Коев, Дианте Болдуин и Марвин Смит да изведат „акулите“ до 52:45, а проблеми имаше за крилото на Академик Николай Николов, който получи болки в единия крак. Шанс за изява пък получи 16-годишният Марио Боянов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Черноморец направи серия от 9-0, дело на Марвин Смит, Константин Коев и Уендъл Люис, за да излезе напред с 61:47. Академик използва защитата си, за да намали до 67:73 чрез Николай Титков. Тройка на Уендъл Люис със сирената фиксира 76:67. През последната четвърт пловдивчани се доближиха на 2 точки чрез Тони Гуджино и Васил Бачев. Но бургазлии отговориха чрез Марвин Смит и Евгени Хаджирусев за 92:80, като до края не изпусна лидерството.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Пловдивчани имат баланс от 10-12, което ги поставя на четвърто място в класирането, докато „акулите“ са шести с 9 победи и 11 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 април Черноморец ще приеме Ямбол, а ден по-рано Академик Пловдив ще играе срещу Спартак Плевен.

СТАСТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани