23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЧавдар Троян е на финал в регион Център, победа за Хебър в...

Чавдар Троян е на финал в регион Център, победа за Хебър в полуфиналите на Юг

Двата отбора се справиха съответно с Видабаскет и Вихър

Чавдар се класира на финала в регион Център на ББЛ А група през този сезон. Тимът от Троян затвори серията с Видабаскет с 2-0 след успех и във втория мач, този път на свой терен с 99:77. На финала Чавдар ще срещне Дунав Русе, като и двата тима вече си гарантираха места на националните финали през юни.

Срещата започна много оспорвано и с поредица от смени на водачеството, а след 10 минути игра Видабаскет бе напред с 25:24. През втория период обаче Чавдар вдигна оборотите и на почивката обърна за 54:42. Тимът доминираше осезаемо в подкошието, в резултат на което разликата продължи да расте и последната част започна при 79:56. До края играта бе много равностойна, но баскетболистите на Лъчезар Диков поддържаха комфортна преднина и спечелиха.

По 23 точки за победителите вкараха Камен Пенчев (7 борби) и Радослав Кочев (9 борби), а с 19 точки и 15 борби финишира Красимир Маринчевски. За Видабаскет Юлиян Цветанов реализира 20 точки. С 15 и 9 борби се отчете Никола Емилов. С 11 точки остана Филип Емилов.

Хебър започна с победа участието си в полуфиналите на регион Юг. В Айтос тимът се наложи над местния Вихър с 83:67.

Цялата първа четвърт бе белязана от ниска резултатност, като след края й баскетболистите на Дечо Коешинов имаха леко предимство – 16:14. През втория период обаче отборът от Пазарджик взе инициативата и на почивката дръпна с 41:30. Хебър поддържаше двуцифрена разлика и след паузата, а преди заключителната четвърт я увеличи до 66:46. Преднината на тима скочи и до 23 точки в оставащото време и въпреки че Вихър заличи част от нея, тя бе твърде голяма за нещо повече.

Берк Мехмед бе най-резултатен за Хебър с 26 точки. Христо Бъчков добави 20 и 19 борби. С 12 приключи Николай Нинов. За Вихър Стоян Милчев реализира 25 точки. Стоян Петков също стигна до двойните показатели – 21 и 18 борби, както и Константин Коев – 12 точки и 10 борби.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани