6.7 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоНационални отбориЧавдар Костов: Ние имаме самочувствието, трябва да се концентрираме в тези 2-3...

Чавдар Костов: Ние имаме самочувствието, трябва да се концентрираме в тези 2-3 месеца

Ако Везенков може да се включи, ще е много добре, добави гардът

Баскетболистът Чавдар Костов коментира двубоите на България с Кипър и Португалия. Националите ни се върнаха с победа и загуба от мачовете в предварителните квалификации за европейското първенство през 2025 г., като поражението дойде именно от португалците.

Със сигурност остава недоволство. Бяхме се настроили да изиграем хубав мач в Португалия и да вземем победата, но може да се каже, че и загуба с малък резултат до някаква степен ни устройва. Не можахме да отговорим на тяхната игра. В Кипър беше горе-долу същото. Те играха доста твърдо, но успяхме да запазим разликата до края на мача„, сподели той.

Ние имаме самочувствието. Трябва да се концентрираме в тези 2-3 месеца до следващите мачове, да работим и да се запазим здрави, за да се съберем в този състав февруари месец„, допълни Чавдар Костов.

Баскетболистът бе запитан и за възможността Александър Везенков да се включи в националния отбор за предстоящите мачове през февруари 2023 г.

„Ако може да се включи, ще е много добре. Виждате как се представя в Евролигата. Той е на много високо ниво, играе много добре и е в уникална форма. Със сигурност той е много ключов играч за националния ни отбор. Ако успее да се включи, определено ще бъдем малко по-спокойни в следващите мачове„, смята гардът.

„В Португалия не очаквахме те да играят така. Надявам се в следващия мач срещу тях да покажем по-добра игра и да спечелим„, завърши Чавдар Костов.

ПрезGoogle
ИзточникГонг
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани