6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЧавдар Костов над всички сред играчите в България за 2022 г.

Чавдар Костов над всички сред играчите в България за 2022 г.

Гардът на Рилски спортист пребори конкуренцията на шестима играчи в спора за приза

Чавдар Костов изпрати една успешна 2022 г. Гардът заслужи званието Баскетболист №1 по родните терени за миналата година в анкетата на БФБ. Това стана ясно по време на церемония, провела се по-рано днес в София.

Националът взе своята награда лично, като тя му бе връчена от президента на Левски Тити Папазов. Чавдар Костов се пребори за приза с Павлин Иванов, Димитър Димитров, Георги Боянов, Златин Георгиев, Деян Карамфилов и Васил Бачев.

В първата половина на миналата година като част от Левски Чавдар Костов игра финал в турнира за Купата на България в Ботевград, откъдето си тръгна със сребро. Освен това, със „сините“ достигна до бронз в НБЛ през 2021/2022.

През лятото на 2022 г. Чавдар Костов избра да продължи кариерата си в Рилски спортист, с който вдигна Суперкупата на България през октомври. Със самоковци той игра и във ФИБА Къп, а освен това, им помогна да достигнат до върха в класирането в НБЛ, където са и към момента.

С националния отбор на България Чавдар Костов участва на Евробаскет 2022, както и в квалификациите за следващото световно първенство и в предквалификациите за Евробаскет 2025.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани