13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова - най-добра баскетболистка на България за миналата година

Борислава Христова – най-добра баскетболистка на България за миналата година

Баскетболистката на румънския Сепси се отличи с изявите си по европейските терени

Борислава Христова бе сред отличените за най-добри в България за миналата година. Бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт стана Баскетболистка №1 на страната ни за 2022 г., играеща в чужбина, в анкетата на БФБ. Това стана ясно по време на церемония, провела се по-рано днес в София.

В първата половина на 2022 г. Борислава Христова се представи силно с екипа на Горжов, с който достигна до четвърто място в полския елит. С този отбор тя се изявяваше и в турнира Еврокъп за жени.

От началото на сезона Борислава Христова носи екипа на румънския Сепси, където за кратко се превърна в основна фигура. Тимът на бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт участва в квалификации за женската Евролигата, а след това достигна и до втората фаза в турнира Еврокъп. Към момента Борислава Христова и Сепси са лидери в елита на северната ни съседка с баланс от 19-0.

Освен това, с националния отбор на България Борислава Христова игра и в квалификациите за следващото европейско първенство за жени.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани