13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияФилип Виденов присъства на конгрес в Литва

Филип Виденов присъства на конгрес в Литва

Интересни лекции на чуждестранни лектори, сподели изпълнителният директор на БФБ

Изпълнителният директор на БФБ бе специалният представител на родната централа на ежегодния Баскетболен конгрес 2022, организиран тази година във Вилнюс (Литва). Организатори на събитието са NBA Basketball School и BasketballCongress. Гостите на конгреса имаха късмета да присъстват на два от мачовете от най-силните клубни турнири в Европа – Ритас Вилнюс – Бней Херзлиа от Шампионската лига и Жалгирис – Реал Мадрид от Евролигата.

В събитието специални лекции изнесоха Хенри Утку за глобалните тенденции в менджмънта на баскетбола; Толга Тек от спортното министерство на Турция, който разказа опита на турската федерация за развитие на треньори и мениджъри на национални отбори.

Филип Виденов се запозна и с лекциите на Жан Реймон от Франция за имиджовите права на играчите, а също с опита на последния домакин на Евробаскет2022 – Германия за развитието в организацията на подобно събития. Вторият ден от конгреса бе посветен на изграждането на системи за тестове и развитие на млади играчи, като имаше лектори от Испания, Португалия и Гана.

Домакините от Литва се представиха от треньорите на националния отбор за момчета до 16-годишна възраст Томас Пърлис, който представи принципите за организация ефективна транзиция в нападение на отбора си, спечелил титлата на Стария континент това лято. Андриус Вачекаускас пък представи начините за развитие на индивидуални умения на подрстващите бабскетболисти.

Чудесен конгрес. Интересни лекции на чуждестранни лектори по теми за развитието на играта и как да стигнем по-напред. Там, където искаме да бъдем. Създадох добри контакти с колеги от цял свят“, коментира Филип Виденов. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани