10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаУспех и поражение за Левски в Балканската лига на колички

Успех и поражение за Левски в Балканската лига на колички

Българският шампион участва на турнир в Подгорица

Победа и загуба записа българският шампион по баскетбол на колички Левски в поредния турнир от Балканската лига. „Сините“ надвиха сръбския Ниш в здрав мач с 55:51. След това отстъпиха на настоящия първенец Биелина с 44:54.

За победата над Ниш Георги Иванов избухна с 21 точки, 8 борби и 4 асистенции. Антон Фиков, който бе привлечен за турнира от италианския Реджо Калабрия, се включи с 15, а Персиян Еленков наниза 14 точки и добави 13 борби и 4 асистенции.

„Имахме катастрофална стрелба, но с отлична преса по целия терен успяхме да спечелим. Поздравявам моите съотборници, че се бориха като лъвове“, коментира след мача Иванов.

MVP на българския шампионат добави още 13 точки в коша на Биелина. Еленков вкара 8 (7 борби), а Мартин Иванов се включи с 8 точки. Отличен мач изигра Николай Ваклинов с 10 точки.

Опитахме се отново да изненадаме Биелина, но този път не успяхме. Мисля, че това се реши от по-лошия ни процент на стрелба спрямо съперника (42% срещу 53%) и доминацията на съперника при борбите (34 срещу22). Трябва да сме доволни от хода на този сезон на BWBL до момента, защото сега имаме две победи, колкото в целия минал сезон“, каза треньорът на БКХУ Левски д-р Владимир Искров.

Турнирът събра отборите в Подгорица, а следващият домакин е Ниш. Надпреварата по традиция ще завърши с последни мачове в България. След мачовете в Черна гора Левски дели второто място с Биелина с по две победи и една загуба.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани