15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияУспехи за Миньор 2015 и Микс в ББЛ А група

Успехи за Миньор 2015 и Микс в ББЛ А група

Двата тима победиха в мачовете си от регион Запад

Миньор 2015 и Микс спечелиха своите мачове от регион Запад на ББЛ А група. Срещите се проведоха в зала „Триадица“, в София.

Миньор 2015 продължава без загуба от началото на сезона, след като се наложи над Спартак Сандански с 95:72.

След равностойна първа четвърт баскетболистите на Янко Янчев имаха минимален аванс за 18:17. Те водеха и почти до почивката, но в самия край на полувремето съперникът им обърна за 39:36. За кратко Спартак отново изравни след паузата, но след това отборът от Перник взе инициативата и преди последната част бе напред с 63:55. В оставащото време Миньор напълно контролираше мача и натрупа солидна преднина.

По 21 точки за победителите вкараха Георги Бързаков (7 борби) и Христо Гатев. С по 12 се отчетоха Кристиян Ставрев (9 борби), Георги Дамянов и Драгомир Енчев. С 11 точки се разписа Боян Тенев. За съперника Александър Жилев бе най-добър с 22 точки и 9 борби. Христо Тодоров остана с 12 точки.

Първа победа за сезона записа Микс, който надигра друг отбор без успех до момента – Волтрон, със 100:67.

След много оспорвана първа четвърт, в която нито един от двата тима не успя да вземе сериозно предимство, след 10 минути игра баскетболистите на Теди Буков поведоха с 23:20. Разликата в тяхна полза достигна 11 през втория период, а на почивката те бяха напред с 40:33. Волтрон се доближи само на точка след паузата, но след това Микс отново започна да трупа разлика и преди заключителната четвърт се откъсна с 25 точки. Това се оказа и решаващо, като до края тимът нямаше проблем да спечели убедително.

Павел Теофилов бе най-резултатен за Микс с 19 точки. Виктор Германов се отчете с 16 и 8 борби. 11 точки реализира Борислав Николов. За Волтрон по 13 точки регистрираха Алекс Атанасов (6 грешки) и Мартин Христов (8 борби). Борис Войков вкара 12. Стоян Кайнаров се отчете с 10 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани