18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаТрима от Балкан сред най-добрите след първата фаза на ФИБА Къп

Трима от Балкан сред най-добрите след първата фаза на ФИБА Къп

Димитър Димитров, Карл-Йохан Липс и Девин Харис сред най-полезните за своя тим в турнира

Димитър Димитров, Карл-Йохан Липс и Девин Харис се наредиха сред най-добрите в индивидуалните класации след първата фаза на турнира ФИБА Къп. Те допринесоха за триумфа на своя Балкан в група А на надпреварата, където тимът на Петър Златанович финишинира с баланс 3-1.

Димитър Димитров се нарежда на пето място по процент успеваемост в стрелбата от средна дистанция – със 74.1%. В надпреварата до момента капитанът на шампионите записва средно по 16.4 точки и 4.8 борби в срещите, в които участва.

Карл-Йохан Липс е в Топ 5 по борби, като може да се похвали със средно по 10 овладени под двата ринга топки на среща. Естонецът допълва статистиката си и със средни показатели от 15.8 точки и 2.5 асистенции. Той намира място и сред 10-те най-добри в графата с дабъл-дабъл.

Девин Харис е четвърти по асистенции в редовния сезон, като прави средно по 7.8 завършващи подавания на мач. Освен това, американецът има още по 6.8 точки и 4.3 борби в мачовете на Балкан.

„Зелените“ ще играят във втория етап на ФИБА Къп, където ще имат за съперници тимовете на Билбао (Испания), Гьотинген (Германия) и Порто (Португалия). Първият мач на Балкан в група К ще бъде на 6 декември от 19.00 ч. срещу португалците.

Снимки: ФИБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани