5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияТренировките на Марко Зждеро онлайн (видео)

Тренировките на Марко Зждеро онлайн (видео)

Сръбският специалист проведе лагер в София през февруари

Тренировките на сръбския 3х3 гуру Марко Зждеро в София вече са в каналa на БФБаскетбол в YouTube. Треньорът на националния отбор на западните ни съседи проведе тренировъчен камп за 3х3 състезатели в столичната зала „Триадица“ през февруари.

Марко Зждеро е професионален 3х3 играч и треньор. Той е легенда на 3х3 баскетбола в Сърбия и съотборник на Душан Булит – най-титулувания 3х3 състезател. Заедно са печелили четири пъти световния тур на FIBA 3х3 през 2014, 2015, 2018 и 2019 с отбора на Нови Сад Al Wahda. Зждеро е треньор на най-високо поставения отбор и победители през 2022 във финалите на световния тур на FIBA 3х3 – сръбския отбор от Белград UB Huishan NE. Сърбинът е настоящ треньор на световния и четири пъти поред европейски шампион – Сърбия по 3х3 и бронзов медалист при дебюта на дисциплината на Олимпийските игри в Токио през 2020.

Зждеро е основател на сръбската академия за индивидуални умения и отборни тренировки по 3х3 баскетбол, която работи с националните отбори на Франция и Китай. Той е треньор на номер едно играча в света и най-полезен състезател в редовния сезон за 2022 г. Страхиня Стоячич (доктор Стрейндж) и на емблематичния Деян Майсторович (Маестрото).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани