21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Решил съм на кои играчи да давам доверието си

Васил Евтимов: Решил съм на кои играчи да давам доверието си

Оттук нататък ни очакват само хубави неща, смята наставникът на Черноморец

Аз се чувствам победител, защото имам петима играчи, които дадоха всичко от себе си на терена. Няма какво повече да очаквам от това. Те оставиха сърцата си. Искам всички хубаво да разберат какво ще кажа. Имам двама контузени състезатели, които не могат да играят. Трима от тези, които бяха на терена, имаха грип и бяха болни, но играха над 38 минути. Значи играя с двама, които са в състояние да издържат цял мач“, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Балкан със 78:83 в мач от НБЛ. 

Балкан издържа на финалния щурм на Черноморец (видео)

„Как да не се гордея с тези момчета?! Няма значение какъв е резултатът. През второто полувреме играха уникално като истински баскетболисти и професионалисти. Оттук нататък ни очакват само хубави неща. На 5 декември всички ще могат да играят и когато ние играем със 7 човека, нещата тогава ще бъдат много по-различни, защото ще бъдем по-агресивни. Няма как да искам от тях да пазят и да се раздават, и в нападение, и в защита, това е невъзможно в съвременния баскетбол„, допълни наставникът на бургазлии, които допуснаха четвърто поражение в шампионата. 

„Страшно съм доволен, може би това ми е любимият мач от началото на годината, въпреки че е загуба, защото наистина им се възхищавам на това, което направиха. Няма значение, че сме загубили. Уникален мач. Това, което казах за новия играч преди, беше да ги стресна. Вярвам в играчите, които имам, но съм длъжен да ги стресна, за да имат реакция. Макол Моайен има 15 борби, значи може да се бори. Той за две месеца е напреднал страшно много. След още два ще бъде най-добрият център в първенството, както казах и за Андрей Иванов миналия сезон„, каза още бившият национал. 

Центровете, които играят за мен, защото аз съм бил център, ще бъдат най-добрите в лигата. Аз знам как да изстискам максимума от тях. След два месеца Моaйен ще бъде най-добрият център в България, както беше и Уендъл Люис, и Андрей Иванов миналия сезон. Така, че искам само да ме слуша. Друг играч аз не искам. Казах им го и в съблекалнята. Решил съм на кои играчи да давам доверието си. Искам те да го спечелят с тяхната игра. Този път много от тях спечелиха страшно уважение от мен, завърши Васил Евтимов. 

ПрезGoogle
ИзточникBotevgrad.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани