5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаСупер Борислава Христова наказа пореден противник в Полша

Супер Борислава Христова наказа пореден противник в Полша

27 точки за българката срещу Заглембе

Борислава Христова изнесе още един силен двубой за Горжов в Полша. Българката нямаше спиране при триумфа на своя тим над Заглембе с 90:78 при визитата му в отложен мач от 5 кръг в местното първенство.

Варненката се превърна в един от основните реализатори на Горжов, след като отбеляза 27 точки. При стрелбата си тя бе 8/13 от средно разстояние, 3/5 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Борислава Христова допълни сметката си с 5 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка. Националката бе сред титулярите за отбора си и остана в игра 40 минути.

Борислава Христова и компания доминираха под двата ринга, като овладяха 45 срещу 34 борби за Заглембе. Гостите показаха и по-точен мерник от игра – 51% срещу 38% за съперника.

Горжов е с баланс от 7-2, като се изкачи на трето място в класирането. На 20 декември Борислава Христова и компания ще се изправят срещу Бидгошч.

СТАТИСТИКА ОТ ЗАГЛЕМБЕ – ГОРЖОВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани