13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Янев със заслуга за триумф на Бърно в Чехия

Александър Янев със заслуга за триумф на Бърно в Чехия

Крилото вкара 15 точки за отбора си срещу Олoмоуцко

Александър Янев се представи много силно, а неговият Бърно записа шеста победа в първенството на Чехия. Крилото и тимът му удариха Олoмоуцко с 94:72 при визитата си в мач от 13 кръг.

Бившият играч на Черно море Тича се включи от пейката за Бърно, което обаче не му попречи да се превърне в един от реализаторите му. Българинът вкара 15 точки, допълнени от 7 борби и 2 асистенции.

При стрелбата си варненецът бе 2/2 от средно разстояние, 3/5 зад дъгата и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той стори за 26 минути на паркета.

Гостите имаха предимство под двата ринга, като грабнаха 44 срещу 33 борби за съперника. Освен това, Александър Янев и съотборниците му демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 48% срещу 38% за домакините.

Бърно има в актива си и 3 загуби, като заема трето място във временното класиране. На 12 декември Александър Янев и отборът му ще приемат Дечин.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛОМОУЦКО – БЪРНО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани