12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпортист Своге с категорична победа на старта на плейофите

Спортист Своге с категорична победа на старта на плейофите

Това бе най-резултатният мач от първия кръг на плейофите в регион Запад на ББЛ А група

Спортист Своге стартира с убедителна победа участието си в плейофите. В първия мач от четвъртфиналите лидерът в редовния сезон на регион Запад в ББЛ А група надви осмия Фаб Файв със 113:90. Двубоят се проведе в столичната зала „Триадица“.

Това бе и най-резултатният мач от първия кръг на плейофите в региона, като още от началото стартира с много висока успеваемост и за двата тима. След първата четвърт Спортист вече имаше с двуцифрена преднина – 34:24, която скочи почти двойно до почивката – 62:43.

Баскетболистите на Емил Горанов продължиха да трупат аванс и в третия период, след който се откъснаха с 92:68. Малко след това преднината им достигна 27 точки, но после те намалиха темпото и въпреки че Фаб Файв успя да заличи част от пасива си, спечелиха убедително.

27 точки за успеха записа Дамян Стоянов, като овладя и 11 борби. По 21 точки добавиха Симеон Ценов (7 борби) и Борис Матраков (8 борби). Дабъл-дабъл регистрира Джими Хънт с 12 точки и 10 асистенции, Иван Тилев отбеляза 16 и Васил Голов – 10.

Четирима играчи на Фаб Файв се отчетоха с двуцифрен точков актив – Мартин Горунов бе най-полезен с 26 точки и 11 борби. Камен Атанасов добави 18 точки, а Павел Теофилов и Александър-Марко Милър – по 15.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани